Smslån & snabblån utan säkerhet

Det finns många olika typer av lån utan säkerhet. Förutom de så kallade blancolånen, privatlånen, billånen, båtlånen eller renoveringslånen som alla är lån utan säkerhet, så är ett smslån eller ett snabblån en mycket vanlig typ av lån.

Det är väldigt enkelt att ansöka om ett snabblån, och ofta får man in pengarna direkt på ditt bankkonto inom bara någon timme från och med det att låneansökningen görs. Man kan ansöka om ett snabblån på olika sätt, men de vanligaste sätten är att man antingen gör ansökningen på internet alternativt att man använder sin mobiltelefon för ett smslån.

  1. Vivus – Låna upp till 6000 kr med första lånet gratis.
  2. OK Money – Ansök gratis om lån från 500 till 10.000 kr!

Vad är ett snabblån eller smslån?

Sedan början av 2000-talet har snabblånen blivit allt vanligare i Sverige, och idag finns det väldigt många långivare som erbjuder dessa lån. Ofta är summorna för dessa snabblån och smslån relativt låga, och lånesumman för ett smslån brukar ligga på mellan 500 kronor och upp till 10.000 kronor. Återbetalningstiden kan variera, men brukar vanligtvis ligga på mellan 30 och 90 dagar.

Hur fungerar ett snabblån?

Det finns i huvudsak två olika sätt för att ansöka om ett snabblån. Antingen kan man ansöka om snabblånet direkt på långivarens hemsida. Man fyller då i förnamn och efternamn, sitt personnummer, hur mycket pengar man vill låna samt till vilket bankkontonummer man vill att långivaren ska sätta in pengarna på.

Man brukar också kunna ansöka om ett snabblån genom att skicka ett sms med sin mobiltelefon. Detta brukar då kallas för ett smslån, och man skickar då helt enkelt ett meddelande till det nummer som långivaren uppger med information om sitt för och efternamn, sitt personnummer, sitt bankkontonummer samt med information om hur mycket pengar man vill låna.

När långivaren fått in ansökningen så görs i regel alltid en kreditupplysning på låntagaren. Om kreditupplysningen visar att låntagaren uppfyller de olika krav och villkor som långivaren har, så kommer ansökan godkännas. Långivaren betalar i regel alltid ut pengarna direkt, men beroende på vilken bank låntagaren har tar det olika långt tid för pengarna att betalas ut. Vanligtvis har man dock som låntagare sina pengar på kontot inom någon timme då man blivit beviljad ett smslån eller ett snabblån.

Krav och villkor för smslån och snabblån

Olika långivare har givetvis olika krav och villkor för sina kunder. Det finns dock några grundläggande villkor som de flesta aktörer har gemensamt. Man måste alltid vara minst 18 år gammal för att få låna pengar i Sverige. Man måste ofta också ha någon form utav årsinkomst, samt att man inte bör ha några betalningsanmärkningar. Många långivare accepterar inte kunder som har betalningsanmärkningar, även om det faktiskt finns några olika långivare som valt att även låna ut pengar genom snabblån till personer med betalningsanmärkningar.

Senaste recensioner av långivare nedan

Binära Optioner –Att tänka på vid val av mäklare

Att handla med binära optioner blir allt mer populärt. Det är inte lika riskabelt som att handla med klassiska optioner samtidigt som möjligheten att mångdubbla sin investering finns. Likt aktier handlas binära optioner via en mäklare som tar ett visst courtage (avgift) vid handeln. Men det finns en stor skillnad – mäklarna kan ge bonusar, [...]

Några punkter som skiljer snabblånen åt

Oavsett om man behöver ta ett huslån på tre miljoner eller ett snabblån på 1000kr så ska man alltid jämföra de olika alternativ som finns på lånemarknaden. Det skiljer sig rejält mellan de olika lånegivarna både gällande ränta, avbetalningstid, villkor och mycket annat. När det kommer till snabblån skiljer det sig främst på följande punkter: [...]

Billån – Låna pengar till bil enkelt med eller utan säkerhet

Sugen på att låna pengar till att köpa en bil? Här hittar du flera banker och långivare som erbjuder så kallade billån. Det finns många olika typer och definitioner av så kallade billån. Ett billån kan egentligen vara ett helt vanligt lån utan säkerhet så som exempelvis privatlån eller blancolån vars villkor är anpassade till [...]