Smslån och mikrolån med Risicum

Hos Risicum kan man mycket snabbt, enkelt och smidigt låna pengar via sms eller direkt på företagets hemsida på internet. Man kan låna mellan 1.000 kronor och 10.000 kronor och återbetalningstiden för lånet varierar mellan 30 dagar och 90 dagar, beroende på hur mycket pengar man väljer att låna av företaget. Man kan också få extra återbetalningstid på hela 14 dagar hos Risicum om det skulle vara så att man inte klarar av att betala tillbaka lånet i tid. Man kan givetvis även betala tillbaka sitt smslån eller sitt mikrolån på kortare tid än 30-90 dagar utan extra kostnad.

  1. Gratis ansökning om mikrolån på upp till 10.000 kr hos Risicum
  2. Smslån snabbt och smidigt på 1.000 kr – 10.000 kr med Risicum


Risicum betalar ut sina lån varje dag, måndag till söndag mellan klockan 07.00 till klockan 22.00. Alla Risicums lån är lån utan säkerhet och det är helt avgiftsfritt att ansöka om ett smslån eller mikrolån hos Risicum, förutsatt att du lånar via internet och inte ansöker om ett smslån. Verifiering via sms kostar 20 kronor. Risicum är idag ett ledande låneföretag på den svenska marknaden och har lånat ut pengar till en bra bit över 130.000 personer.

Vad krävs för smslån eller mikrolån hos Risicum?

För att kunna bli beviljad ett smslån eller mikrolån hos Risicum måste man vara minst 20 år gammal. Man måste vara skriven i Sverige och ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år. Risicum accepterar inte kunder med betalningsanmärkningar (klicka här för smslån med betalningsanmärkning). Man måste också ha en taxerad årsinkomst på minst 24.000 kronor för att kunna få låna pengar genom smslån eller mikrolån hos Risicum.

Krav och villkor för smslån/snabblån i korthet

  • Måste vara 20 år eller äldre
  • Varit folkbokförd i Sverige under 2 år
  • Får inte ha betalningsanmärkningar
  • Ha registrerat mobilnummer
  • Ha en taxerad inkomst på 24.000 kr

Hur fungerar ett lån från Risicum

Det finns två alternativ för den som vill låna pengar hos Risicum. Man kan antingen låna pengar genom ett mikrolån direkt på Risicums hemsida. Att göra en låneansökning direkt på Risicums hemsida är helt kostnadsfritt och går till på så sätt att man fyller i ett formulär där man bland annat bifogar information om hur mycket pengar man vill låna, hur lång återbetalningstid man vill ha samt sin e-postadress. Man kan sedan verifiera sig med antingen BankID, Nordea e-leg eller Telia e-leg. Man kan också välja att legitimera sig genom att skicka ett sms med sitt personnummer till Risicum.

Om man är en återkommande kund så kan man ansöka om ett smslån från Risicum utan att behöva besöka företagets hemsida. Läs gärna mer om smslån på Risicums hemsida.

När Risicum får in en ansökning om att få låna pengar från en kund så gör Risicum en kreditupplysning på kunden. Kreditupplysningen visar bland annat information om namn, ålder, årsinkomst, eventuella skulder eller eventuella tillgångar som kunden har. Om kunden uppfyller de krav och villkor som Risicum ställer på sina kunder så kommer kunden att få sin låneansökan beviljad och pengarna kommer att sättas in på det bankkontonummer som kunden har angivit. Ofta tar det inte mer än några minuter innan kunden har pengarna på sitt konto, men beroende på vilken bank kunden har kan det dröja upp till 1 bankdag innan han eller hon har pengarna på sitt konto.