Lån med betalningsanmärkning


Trots att denna sida har som huvudsyfte att upplysa personer om hur man gör för att låna utan säkerhet, så hittar du även information om andra saker inom nischen ”Ekonomi” på sidan. För personer som vill låna pengar med betalningsanmärkning så finns det faktiskt banker som specialiserat sig på just detta. Nedan kommer vi att skriva lite om vad en betalningsanmärkning är, vad det är som gör att man får en betalningsanmärkning, samt hur man ska gå till väga för att få ett lån, trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar.

Vad är en betalningsanmärkning egentligen?

En betalningsanmärkning är en anmärkning som en person får ifall han eller hon på något sätt missat att betala en faktura. Betalningsanmärkningen fungerar som en slags ”varning” för i första hand företag, men även för privatpersoner om att någon som har en betalningsanmärkning tidigare har haft problem med att betala för en vara eller för en tjänst.

Vad händer den som har fått en betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkningar är egentligen inte ”farliga” i den bemärkelse att det är straffbart att ha dem. Men en betalningsanmärkning kan dock ställa till med relativt stora problem för den som till exempel vill låna en större summa pengar hos en bank. Men en betalningsanmärkning kan även vara negativt att ha i bagaget när man söker arbete eller när man ska göra något annat där pengar är inblandade. En betalningsanmärkning sitter vanligtvis kvar i en persons register i 5 år innan den försvinner om inga nya ekonomiska problem drabbar personen i fråga.

Hur får man ett lån med betalningsanmärkning?

Det har tidigare varit ganska svårt för en person med betalningsanmärkningar att ta ett lån i Sverige, men i och med att fler banker kommit in på den svenska marknaden så har situationen förändrats något. Idag finns det faktiskt flera olika banker som specialiserat sig till att låna ut pengar till just personer med betalningsanmärkningar eller andra ekonomiska problem.

Det enklaste sättet för att hitta en bank som är villiga att låna ut pengar till personer med en betalningsanmärkning är att helt enkelt boka möten med flera olika banker och tala med personalen där. Det är svårt att rekommendera enskilda banker som lånar ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar, och det går inte att generalisera när det gäller banker som lånar ut pengar. Allt handlar om enskilda fall, och hur personens ekonomi ser ut i övrigt.

Hur bestämmer banken ifall man får ett lån med betalningsanmärkning eller inte?Innan banken bestämmer ifall någon med betalningsanmärkningar får ta ett lån eller inte så går banken ofta igenom personens ekonomi väldigt grundligt. Om man får ta ett lån eller inte baseras ofta utefter flera olika faktorer så som bland annat ifall låneansökaren har ett fast jobb, om personen i fråga har några skulder, eller ifall han eller hon äger någonting av värde (så som till exempel en fin bil eller en bostad).

Om allting ser bra ut i bankens ögon, så får låneansökaren ofta sin ansökan godkänd. Värt att tänka på är dock att en person som får ta ett lån med en betalningsanmärkning nästan alltid får betala lite mer i ränta till banken på sitt lån. Detta beror på att banken anser att dem tar en större risk då de lånar ut pengar till en person med betalningsanmärkningar.

Senaste recensioner av långivare nedan

Binära Optioner –Att tänka på vid val av mäklare

Att handla med binära optioner blir allt mer populärt. Det är inte lika riskabelt som att handla med klassiska optioner samtidigt som möjligheten att mångdubbla sin investering finns. Likt aktier handlas binära optioner via en mäklare som tar ett visst courtage (avgift) vid handeln. Men det finns en stor skillnad – mäklarna kan ge bonusar, [...]

Några punkter som skiljer snabblånen åt

Oavsett om man behöver ta ett huslån på tre miljoner eller ett snabblån på 1000kr så ska man alltid jämföra de olika alternativ som finns på lånemarknaden. Det skiljer sig rejält mellan de olika lånegivarna både gällande ränta, avbetalningstid, villkor och mycket annat. När det kommer till snabblån skiljer det sig främst på följande punkter: [...]

Billån – Låna pengar till bil enkelt med eller utan säkerhet

Sugen på att låna pengar till att köpa en bil? Här hittar du flera banker och långivare som erbjuder så kallade billån. Det finns många olika typer och definitioner av så kallade billån. Ett billån kan egentligen vara ett helt vanligt lån utan säkerhet så som exempelvis privatlån eller blancolån vars villkor är anpassade till [...]