Bolån utan kontantinsats


Går det att ta ett bolån utan kontantinsats? I de allra flesta fall brukar bankerna kräva en kontantinsats på ungefär 10-15% av priset på huset för att bevilja lånet. Bankerna brukar göra så eftersom de vill ha kontantinsatsen som en forum utav säkerhet.

Ifall det till exempel skulle visa sig att lånetagaren inte har råd att betala räntan på lånet efter ett tag, så tvingas han eller hon säkert att sälja fastigheten. Om värdet på huset då har sjunkit sedan köpet gjordes så kan ju inte banken få tillbaka de utlånade pengarna. I dessa fall så fungerar kontantinsatsen som en form utav säkerhet, så att banken vet att de inte går med förlust genom att ha lånat ut pengar.

Det går dock i vissa fall att få ett bolån utan kontantinsats. Detta är dock väldigt sällsynt, och det brukar bara hända ifall värdet på huset är väldigt lågt och banken räknar med att huset kommer att stiga i värde. Eller med andra ord, att du köper en fastighet för ett pris långt under vad fastigheten är värderad till.

Slutsatsen lyder alltså att det är oerhört svårt att kunna övertala banken till att bevilja ett bolån utan någon som helst kontantinsats. Minsta möjliga krav på kontantinsats brukar (som tidigare nämnt) ligga på ungefär tio procent för att banken ska vara intresserad av att låna ut pengar.

Vad är en kontantinsats?Bolån utan kontantinsats

En kontantinsats är den summa pengar som banken ofta kräver att en privatperson själv ska kunna betala på en fastighet innan banken lånar ut pengar till den samma. Desto högre kontantinsats du har, desto högre bolån kommer banken att bevilja.

Andra lån utan kontantinsats

Bankerna vill precis som det står i ovanstående stycke inte låna ut pengar till ett bolån utan kontantinsats. Detta beror till stor del på att ett bolån ofta är det i särklass största lånet som en privatperson tar under hela sin livstid. Vill man istället låna en mindre summa pengar utan kontantinsats så går banken betydligt oftare med på att göra detta. Vill du läsa mer om detta så är ett bra tips att kolla in förstasidan ”låna utan säkerhet”.

Senaste recensioner av långivare nedan

Binära Optioner –Att tänka på vid val av mäklare

Att handla med binära optioner blir allt mer populärt. Det är inte lika riskabelt som att handla med klassiska optioner samtidigt som möjligheten att mångdubbla sin investering finns. Likt aktier handlas binära optioner via en mäklare som tar ett visst courtage (avgift) vid handeln. Men det finns en stor skillnad – mäklarna kan ge bonusar, [...]

Några punkter som skiljer snabblånen åt

Oavsett om man behöver ta ett huslån på tre miljoner eller ett snabblån på 1000kr så ska man alltid jämföra de olika alternativ som finns på lånemarknaden. Det skiljer sig rejält mellan de olika lånegivarna både gällande ränta, avbetalningstid, villkor och mycket annat. När det kommer till snabblån skiljer det sig främst på följande punkter: [...]

Billån – Låna pengar till bil enkelt med eller utan säkerhet

Sugen på att låna pengar till att köpa en bil? Här hittar du flera banker och långivare som erbjuder så kallade billån. Det finns många olika typer och definitioner av så kallade billån. Ett billån kan egentligen vara ett helt vanligt lån utan säkerhet så som exempelvis privatlån eller blancolån vars villkor är anpassade till [...]