Billån – Låna pengar till bil enkelt med eller utan säkerhet

Sugen på att låna pengar till att köpa en bil? Här hittar du flera banker och långivare som erbjuder så kallade billån. Det finns många olika typer och definitioner av så kallade billån. Ett billån kan egentligen vara ett helt vanligt lån utan säkerhet så som exempelvis privatlån eller blancolån vars villkor är anpassade till personer som vill låna pengar för att köpa en ny bil.

Men det finns också banker och långivare som erbjuder billån där man använder bilen som säkerhet för lånet. Ett sådant lån fungerar alltså på precis samma vis som ett bostadslån gör, men där man istället för att sätta bostaden som säkerhet använder bilen som säkerhet.

Låna pengar till bil utan säkerhet

Låna pengar till ditt bilköp genom ett billån!

Genom att låna pengar till en bil genom ett billån så kan du få loss pengar till drömbilen! Bild: Wikimedia.org

För dig som är intresserad av att låna pengar till ett bilköp utan säkerhet så finns det oerhört många alternativ på marknaden. De flesta banker och långivare som erbjuder så kallade blankolån och privatlån accepterar låntagare som behöver låna pengar till ett bilköp så länge du är kreditvärdig. Beroende på hur mycket pengar du behöver låna och hur lång löptid du vill att billånet ska ha kommer räntan för lånet att variera kraftigt. Använd dig av någon av de många jämförelsesajter som finns ute på nätet för att hitta ett billån som passar just dig!

Ansök om billån med säkerhet

Om du föredrar att ansöka om ett billån där du har möjlighet att sätta bilen som säkerhet för lånet så finns det många aktörer som du kan vända dig till. När det gäller lån för bilköp med bilen som säkerhet så brukar det handla om helt nya bilar. Du brukar nästan aldrig heller kunna ansöka om ett billån med säkerhet om du vill köpa bilen av en privatperson, utan det är bilfirmor som gäller. Om du vill kan du läsa mer om billån och andra lån genom att klicka på länken.

Låna till kontantinsats eller handpenning för bilen

Behöver du låna pengar till handpenningen eller kontantinsatsen för den bil du tänkt köpa? Ibland kan det finnas situationer då det gyllene läget dyker upp. Det kan till exempel vara när en väldigt billig bil dyker upp på köp och säljsidan blocket, och du känner att du måste slå till med en snabb affär innan någon annan köper bilen. Om du inte har pengar just för tillfället på grund av att det kanske är några dagar till löning eller liknande, så kan du alltid låna pengar snabbt och enkelt genom ett mikrolån. Ett mikrolån kan ge dig några tusenlappar direkt in på kontot inom bara några minuter, och kan kanske göra det möjligt för dig att kunna köpa din drömbil!