Privatlån, blancolån och lån utan säkerhet från Bigbank


Bigbank är en långivare som erbjuder sina kunder privatlån och blancolån där lånesumman varierar mellan 10,000 kronor och 100,000 kronor. Alla lån som Bigbank erbjuder är så kallade lån utan säkerhet, vilket alltså betyder att man inte behöver lämna någon säkerhet för lånet. Lånetiden varierar mellan 6-72 månader (6 månader till 5 år) beroende på hur mycket eller lite pengar man väljer att låna.

  1. Låna mellan 10,000 och 100,000 kronor utan säkerhet hos Bigbank
  2. Lån utan säkerhet, blancolån och privatlån – Bigbank

Bigbank har förmånliga räntor som sätts individuellt beroende på varje låntagares unika situation och är från 9%. För personer som har Telias eller Nordeas e-legitimation är uppläggningsavgiften gratis medan det via post kostar 495 kr.

Vem kan låna pengar utan säkerhet genom Bigbank?

Alla personer som är myndiga och över 20 år gamla är välkomna att ansöka om lån utan säkerhet hos Bigbank. För att kunna bli beviljad ett blancolån eller privatlån från Bigbank måste man antingen vara svensk medborgare eller vara permanent bosatt i Sverige med ett giltigt uppehållstillstånd sedan minst 3 år tillbaka.

Bigbank har även krav på sina kunder som säger att låntagaren måste ha en taxerad årsinkomst på minst 120,000 kronor per år. Bigbank accepterar inte kunder som får sin inkomst från sjukpension, men där emot kan man få låna pengar genom Bigbank om man har minst 120,000 kronor om året i ålderspension. Bigbank accepterar dock inte kunder med betalningsanmärkningar.

Så fungerar låneansökan hos Bigbank

Det är mycket enkelt att ansöka om ett privatlån genom Bigbank. På företagets hemsida finns ett ansökningsformulär som varje låntagare måste fylla i. I ansökningsformuläret får man bland annat bifoga information om sitt namn, sitt personnummer och sitt civilstånd. Man måste också fylla i uppgifter om önskat lånebelopp, hur lång återbetalningstid man vill att lånet ska ha samt sitt bankkontonummer med mera.

Man kan enkelt påskynda ansökningsprocessen genom att bifoga ett arbetsgivarintyg. En låneexpert kommer där efter att kontakta låntagaren för att kunna diskutera bland annat avtalet samt vilka handlingar som krävs för att kunden ska få låna pengar.

Efter det att låneansökan har blivit godkänd så tar det mellan 2 till 4 bankdagar innan pengarna finns på låntagarens bankkonto. En låntagare har alltid 14 dagar på sig att ångra ett lån i enlighet med distansavtalslagen.

Om företaget Bigbank

Bigbank är en bank som grundades år 1992 i staden Tartu i Estland. Idag bedriver Bigbank utlåningsverksamhet i ett flertal länder i hela Europa och företaget har ett 30-tal filialer. Bigbank drog igång sin verksamhet på den svenska marknaden under början av 2012 och på den svenska marknaden erbjuder Bigbank konsumentkrediter till privatpersoner.